BRASILIANSK JIU-JITSU (BJJ) I NORRKÖPING

Introduktion

Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) är en modern kampsport som fokuserar på grappling i allmänhet och markkamp i synnerhet.

BJJ är utformat för att en mindre, svagare person framgångsrikt skall kunna försvara sig mot en större, tyngre och starkare motståndare. Genom att ta kampen till marken och där använda rätt teknik och hävstångseffekter kan den mindre personen tvinga den större till att ge upp genom ledlås eller strypningar.

Mer Information

Brasiliansk jiu-jitsu blev internationellt känt när Royce Gracie på 1990-talet vann den första, andra och fjärde Ultimate Fighting tävlingen, som på den tiden var en tävling utan handskar och med endast minimala regler. Tävlingen gick ut på att bevisa vilken kampsport som var den effektivaste och BJJ vann över både boxning, shoot-fighting, muay thai, karate, brottning och taekwondo.

Brasiliansk jiu-jitsu utövas idag huvudsakligen utan slag och sparkar, men har blivit en hörnsten i alla MMA fighters verktygslådor.

Få ett gratis pass!

Testa ett av våra pass utan kostnad! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid.

  Kurser i Brasiliansk Jiu-Jitsu

  Kampsport Steg 1

  Det här är kursen för dig som är sugen på att börja träna kampsport. Under dessa pass får du lära dig de grunder som behövs för att kunna utöva alla våra olika kampsporter.
  Vi håller ett lugnt tempo på träningen och fokuserar på teknik och förståelse för de mest grundläggande momenten och positionerna.
  Efter avslutad kurs får du tillgång till att träna i Steg 2 i samtliga sporter.

  Grappling / Brasiliansk Jiu-Jitsu Steg 2

  I denna kurs så läggs betoningen på grundteknik från de vanligaste positionerna för att ge eleven en baskunskap i Jiu-Jitsu och Grappling. Kursen är uppbyggd på ett 20 veckors schema som upprepas under året i en bestämd ordning, vilket gör att man kan börja när som helst under året utan att gå miste om någon kunskap. I detta pass jobbar vi mycket med teknikdrillar med progressivt (sakta ökande) motstånd och mycket situationssparring.

  Grappling / Brasiliansk Jiu-Jitsu Steg 3

  På dessa pass lägger vi tonvikten på de tränandes egna unika utveckling inom sporten. Genom en stor mängd situationssparring och feedback-baserad inlärning bygger vi vidare på den solida tekniska grund vi skapat i Steg 1 och 2.

  Den tekniska instruktionen hålls till ett minimum för att ge de tränande så mycket tid som möjligt att utveckla sitt personliga spel genom friare former av drillar och sparring.

  Nybörjarstart

  vi har löpande intag till nybörjarkurser varje månad. Shorts och t-shirt är det enda som behövs på våra intropass.

  Kampsport Steg 1 - introduktionspass

  Måndagar och Onsdagar 19:30-20:30 samt Torsdagar 19:15-20:15

  Instruktörer

  Rasmus Tholander

  Rasmus började med kampsport 2001. Kickboxning, Kamp Ju-Jutsu och shootfighting var det som tränades då. Men från 2004 och framåt var det BJJ för hela slanten.
  På fritiden pysslar han med sitt hus, sin familj och sin hund Roffa.
  Rasmus är tränare i BJJ Steg 2 och 3.

  Daniel Bäckefelt

  Daniel började sin bana inom kampsport år 1990. Det började med Judo och fortsatte med en mängd olika stilar genom åren men fastnade slutligen för BJJ.
  På fritiden är det familjen, bräd- och figurspel, samt podcasts med politisk och filosofisk inriktning som gäller.
  Daniel är tränare i BJJ för både barngrupperna och vuxna i Steg 2 och 3. Daniel är huvudansvarig för BJJ:n och MMA:n på klubben.

  Filip Turner

  Filip har tränat BJJ i sedan 2013.
  Övriga intressen är musik och även träning i andra former.
  Filip ät tränare för Steg 1 i BJJ.

  Heidie Bäckefelt

  Heidie sadlade om till BJJ från en lång fotbollskarriär för ett par år sedan. Hon har lila bälte i BJJ och tävlar aktivt inom sporten.
  På fritiden är det familjen, resor och deckarböcker som gäller.
  Heidie är tränare för ungdomsgruppen och Steg 1 i BJJ.

  Julius Kördel

  Julius har tränat olika stilar inom kampsport men efter att ha upptäckt BJJ vid 14 års ålder har de andra stilarna fått ta en plats i baksätet. Utöver BJJ sysselsätter han sig med programmering, discgolf och kopiösa mängder YouTube tittande.

  Få ett gratis pass!

  Testa ett av våra pass utan kostnad! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid.