MIXED MARTIAL ARTS (MMA) I NORRKÖPING

Introduktion

Mixed martial arts (MMA) är en fullkontakt kampsport med sparkar, slag, knän, kast och markkamp. Normalt vinner en motståndare antingen på knockout eller submission, men det går även att vinna på poäng.

Mer Information

MMA som sport har anor till antiken men blev populärt i 1900-talet Brasilien, där familjen Gracie finslipade sin stil Brasiliansk jiu-jitsu.

Intresset för MMA i USA tog fart år 1993 i form av turneringen Ultimate Fighting Championship (UFC). Familjen Gracie ville framhäva att deras stil var den bästa och utmanade alla världens mästare i andra kampsporter att försvara sin stil. Idag är MMA en blandning mellan det bästa från alla kampsporter och den snabbast växande sporten i världen.

Få ett gratis pass!

Testa ett av våra pass utan kostnad! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid.

Jag godkänner hantering av personuppgifter.

Kurser i Mixed Martial Arts

Mixed martial Arts Steg 1

Det här är kursen för dig som är sugen på att prova Thaiboxning eller MMA. Under detta pass så jobbar vi med ett lugnt tempo där teknik och förståelse för sporten går före ett högt tempo och större fysisk ansträngning.

Vi jobbar med ledmobilitet och lättare rörelseövningar som uppvärmning. Vi går sedan igenom någon av de grundläggande slag- och sparktekniker som används i MMA och Thaiboxning.

Mixed Martial Arts Steg 2

I denna kursen fördjupar vi oss mer inom sporten MMA. Här breddar vi teknikregistret att innefatta både slag- och spark distans samt clinch/brottning. Genom att träna grunderna tekniskt och kontrollerat ser vi till att våra tränande har en stabil grund att bygga vidare på. I denna kurs stannar man tills ens coach erbjuder en möjligheten att avancera vidare till Steg 3.

UTRUSTNINGSKRAV: Boxningshandskar (16oz), Benskydd, Suspensoar & Tandskydd.

Mixed Martial Arts Steg 3

I denna kurs fokuserar vi mer på de tränandes egna personliga utveckling. Vi jobbar med friare drillar och sparringformer för att forma individens egen stil inom sporten. Det är också i denna kurs som all tävlingsträning inom MMA bedrivs.

Deltagande i denna kurs kräver att den tränande blivit godkänd för uppflyttning från Steg 2 av ansvarig instruktör.

UTRUSTNINGSKRAV: Boxningshandskar (16oz), Benskydd, Suspensoar & Tandskydd.

Nybörjarstart

vi har löpande intag till nybörjarkurser varje månad. Shorts och t-shirt är det enda som behövs på våra intropass.

MMA & Thaiboxning - introduktionspass

tisdagar och torsdagar 18:00-19:00

Instruktörer

Daniel Bäckefelt

Daniel började sin bana inom kampsport år 1990. Det började med Judo och fortsatte med en mängd olika stilar genom åren.
År 2001 Började han träna MMA och två år senare hittade han även BJJ. Sedan dess har fokuset legat på dessa två sporter. Det var dock BJJ:n som blev prioriterad och där Daniel tävlade mycket aktivt under ett par år.
När tävlingskarriären lades på hyllan blev det istället domarjobb inom MMA och Grappling både nationellt och internationellt samt ett flertal förtroendeuppdrag inom diverse kampsportsförbund.
Daniel har brunt bälte i BJJ och är flitigt anlitad som seminariehållare runt om i Sverige.
På fritiden är det familjen, bräd- och figurspel, samt podcasts med politisk och filosofisk inriktning som gäller.
Daniel är tränare i BJJ för både barngrupperna och vuxna i Steg 2 och 3. Han har även hand om brottningsträningen i MMA Steg 3. Daniel är huvudansvarig för BJJ:n och MMA:n på klubben.

Mikko Tähtinen

Mikko började med Thai boxning 1997. Han kom i kontakt med MMA och boxning år 2000. Började med BJJ 2005 och tränade detta parallellt med Thaiboxning och boxning under ett par år.
Sedan blev fokuset MMA och BJJ. Mikko har lila bälte i BJJ och även ett Veteran-SM brons från 2012.
På fritiden gillar Mikko Sci-fi filmer, 3D design och vilostunder på soffan.
Mikko är tränare i MMA Steg 2 och 3 och har hand om klubbens tävlande i MMA.

Christoffer Dyrager

Christoffer började träna thaiboxning på SBG 2009 och hade därefter ett uppehåll för studier och jobb. Kom tillbaka 2013 och tränade främst thaiboxning. Året efter det testade han på BJJ som jag snabbt fastnade för och som senare övergick till MMA. Han har sedan 2015 inriktat sig på MMA och har ett record på 2-1. Han har även blått bälte i BJJ.
Intressen utöver kampsport är vänner, familjen, spel och musik.

Christoffer är tränare i MMA Steg 2.

Cim Lennestedt

Cim började träna boxning 2007 i motionssyfte. Hon fortsatte sedan 2009 med Tsu shin gen fram till år 2011. Därefter blev det paus i tränandet pga graviditet och 2013 började hon med thaiboxning. Cim har gått 3 matcher med 3-0 i resultat.
På fritiden jobbat hon mycket i trädgården hemma och har även varit med och startat upp en trädgårdsförening. Hon gillar även att måla och baka/laga mat.
Cim är tränare i Thaiboxning/MMA Steg 1.

Karin Jernlås

Karin kom in i kampsporten genom Ju-jutsu Kai som barn. Hon tränade stilen i 12 år, tog brunt bälte och instruerade även. Karin har tränat Thaiboxning, MMA och BJJ hos SBG i 3år.
Övriga intressen hon har är kiropraktik, bakning, växter/odling, jakt och Tv-serier.
Karin är tränare i Thaiboxning/MMA Steg 1 samt Thaiboxning för kvinnor.

Simon Eriksson

Tränat på SBG i snart 2.5 år, med fokus på MMA (Thaiboxning, brottning och BJJ) under det första 1.5 året enbart Thai och brottning. Andra intressen är E-sport och vänner.

Emil Johansson

Emil har tränat brottning sedan barnsben och har blått bälte i BJJ.
Emil är från Norrland men har hittat till Norrköping via sina studier till civilingenjör.
Emil är tränare för MMA.

Få ett gratis pass!

Testa ett av våra pass utan kostnad! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid.

Jag godkänner hantering av personuppgifter.