MIXED MARTIAL ARTS (MMA) I NORRKÖPING

Introduktion

Mixed martial arts (MMA) är en fullkontakt kampsport med sparkar, slag, knän, kast och markkamp. Normalt vinner en motståndare antingen på knockout eller submission, men det går även att vinna på poäng.

Mer Information

MMA som sport har anor till antiken men blev populärt i 1900-talet Brasilien, där familjen Gracie finslipade sin stil Brasiliansk jiu-jitsu.

Intresset för MMA i USA tog fart år 1993 i form av turneringen Ultimate Fighting Championship (UFC). Familjen Gracie ville framhäva att deras stil var den bästa och utmanade alla världens mästare i andra kampsporter att försvara sin stil. Idag är MMA en blandning mellan det bästa från alla kampsporter och den snabbast växande sporten i världen.

Få ett gratis pass!

Testa ett av våra pass utan kostnad! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid.

  Kurser i Mixed Martial Arts

  Kampsport Steg 1

  Det här är kursen för dig som är sugen på att börja träna kampsport. Under dessa pass får du lära dig de grunder som behövs för att kunna utöva alla våra olika kampsporter.
  Vi håller ett lugnt tempo på träningen och fokuserar på teknik och förståelse för de mest grundläggande momenten och positionerna.
  Efter avslutad kurs får du tillgång till att träna i Steg 2 i samtliga sporter.

  MMA Steg 2

  Den här kursen består av två olika delar. I MMA/Thaiboxning Steg 2 fördjupar sig eleven mer i de stående tekniker som man måste behärska inom Thaiboxning och MMA. I MMA/Grappling Steg 2 fokuserar vi på både den stående brottningen och grapplingen som krävs för att kunna utöva sporten. Vi bygger vidare på de grunder som Kampsport Steg 1 givit eleven och breddar teknikregistret mer.

  UTRUSTNINGSKRAV: Boxningshandskar (16oz), Benskydd, Suspensoar & Tandskydd.

  MMA Steg 3

  Även denna kurs är uppdelad i två olika delar. På MMA/Thaiboxning Steg 3 höjer vi svårighetsgraden på träningen och djupdyker i mer avancerade tekniker och koncept inom den stående kampen. På MMA/Grappling Steg 3 blir det mer fokus på individuell utveckling med mycket situationssparring och friare drillar inom både den stående brottningen och grapplingen. Det är även i Steg 3 vi börjar matchträna för de som vill testa sina kunskaper i ringen eller buren.

  Detta pass är endast öppet för de som flyttats upp i Steg 3 av tränarstaben.

  UTRUSTNINGSKRAV: Boxningshandskar (16oz), Benskydd, Suspensoar & Tandskydd.

  Nybörjarstart

  vi har löpande intag till nybörjarkurser varje månad. Shorts och t-shirt är det enda som behövs på våra intropass.

  Kampsport Steg 1 - introduktionspass

  Måndagar och Torsdagar 19:30-20:30 samt Torsdagar 19:15-20:15

  Instruktörer

  Daniel Bäckefelt

  Daniel började sin bana inom kampsport år 1990. Det började med Judo och fortsatte med en mängd olika stilar genom åren men fastnade slutligen för BJJ.
  På fritiden är det familjen, bräd- och figurspel, samt podcasts med politisk och filosofisk inriktning som gäller.
  Daniel är tränare i BJJ för både barngrupperna och vuxna i Steg 2 och 3. Daniel är huvudansvarig för BJJ:n och MMA:n på klubben.

  Mikko Tähtinen

  Mikko började med Thai boxning 1997. Han kom i kontakt med MMA och boxning år 2000. Började med BJJ 2005 och tränade detta parallellt med Thaiboxning och boxning under ett par år.
  Sedan blev fokuset MMA och BJJ. Mikko har lila bälte i BJJ och även ett Veteran-SM brons från 2012.
  På fritiden gillar Mikko Sci-fi filmer, 3D design och vilostunder på soffan.
  Mikko är tränare i MMA Steg 2 och 3 och har hand om klubbens tävlande i MMA.

  Christoffer Dyrager

  Christoffer började träna thaiboxning på SBG 2009 och hade därefter ett uppehåll för studier och jobb. Kom tillbaka 2013 och tränade främst thaiboxning. Året efter det testade han på BJJ som jag snabbt fastnade för och som senare övergick till MMA. Han har sedan 2015 inriktat sig på MMA och har ett record på 2-1. Han har även blått bälte i BJJ.
  Intressen utöver kampsport är vänner, familjen, spel och musik.

  Christoffer är tränare i MMA Steg 2.

  Karin Jernlås

  Karin kom in i kampsporten genom Ju-jutsu Kai som barn. Hon tränade stilen i 12 år, tog brunt bälte och instruerade även. Karin har tränat Thaiboxning, MMA och BJJ hos SBG i 3år.
  Övriga intressen hon har är kiropraktik, bakning, växter/odling, jakt och Tv-serier.
  Karin är tränare i Thaiboxning/MMA Steg 1 samt Thaiboxning för kvinnor.

  Simon Eriksson

  Tränat på SBG i snart 2.5 år, med fokus på MMA (Thaiboxning, brottning och BJJ) under det första 1.5 året enbart Thai och brottning. Andra intressen är E-sport och vänner.

  Emil Johansson

  Emil har tränat brottning sedan barnsben och har blått bälte i BJJ.
  Emil är från Norrland men har hittat till Norrköping via sina studier till civilingenjör.
  Emil är tränare för MMA.

  Få ett gratis pass!

  Testa ett av våra pass utan kostnad! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid.