THAIBOXNING I NORRKÖPING

Introduktion

Thaiboxning (Muay Thai på thailändska) är en thailändsk fullkontakts kampsport. Kampsporten har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem. Idag är det ett kampsystem som endast används i ringen och är därför optimerat för detta.

Mer Information

Thaiboxningen kom till Sverige på 1970-talet, men är i Sverige väldigt annorlunda jämfört med hur det ser ut i Thailand. I sin utformning använder thaiboxning både sparkar, slag, armbågar och knän, men det är endast på de högre tävlingsnivåerna som armbågar används. I Sverige utövar kampsportsdelegationen en strikt kontroll över alla kampidrotter med slag och detta reflekteras i hur regelverket och praxis i Sverige är utformat.

Få ett gratis pass!

Testa ett av våra pass utan kostnad! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid.

Jag godkänner hantering av personuppgifter.

Kurser i Thaiboxning

Thaiboxning Steg 1

Det här är kursen för dig som är sugen på att prova Thaiboxning eller MMA. Under detta pass så jobbar vi med ett lugnt tempo där teknik och förståelse för sporten går före ett högt tempo och större fysisk ansträngning. Vi jobbar med ledmobilitet och lättare rörelseövningar som uppvärmning.

Vi går sedan igenom någon av de grundläggande slag- och sparktekniker som används i MMA och Thaiboxning. Klassen är till för att ge eleven förståelse om hur, när och varför vi använder dessa tekniker.

Thaiboxning Steg 2

Här fördjupar sig eleven mer inom sporten Thaiboxning. Vi bygger vidare på de grunder som introkursen givit eleven och breddar teknikregistret mer.

Denna gruppen är en mellangrupp där eleven stannar tills ens tekniska standard är tillräckligt hög och förmågan att sparra på ett lugnt och kontrollerat sätt finns.

UTRUSTNINGSKRAV: Boxningshandskar (16oz), Benskydd, Suspensoar & Tandskydd.

Thaiboxning Steg 3

I denna kurs så fokuserar man mer på elevens personliga utveckling och finslipande av ens teknikregister. Det är också på dessa pass som tävlingsträningen bedrivs. Ett högt tempo med mycket sparring och fysträning kännetecknar denna kurs.

Deltagande i denna kurs kräver att eleven har blivit godkänd för uppflyttning från Thai steg 2 kursen av ansvarig instruktör.

UTRUSTNINGSKRAV: Boxningshandskar (16oz), Benskydd, Suspensoar & Tandskydd.

Nybörjarstart

vi har löpande intag till nybörjarkurser varje månad. Shorts och t-shirt är det enda som behövs på våra intropass.

MMA & Thaiboxning - introduktionspass

tisdagar och torsdagar 18:00-19:00

Instruktörer

Robert Lindgren

Robert började träna japansk Jiu-Jitsu 1983 och har hållit på med kampsport sedan dess. Började med Karate ett år senare. Tävlade en hel del i Karate under några år. Han graderades till brunt bälte i Jiu-Jitsu och svart bälte i karate.

1986 började han med Thaiboxning i Helsingborgs Muay Thai. Robert tävlade i Thaiboxning under slutet av 80 talet samt början av 90 talet. Sista matchen var 1997. Hans record är 14-3-1 (win-loss-draw) i -67kg klassen.

Intressen utöver kampsporten är engelsk fotboll, musik och sportfiske.

Robert är tränare i Thaiboxning Steg 3 och är huvudansvarig för sporten på klubben. Han har även hand om klubbens tävlande i Thaiboxning.

Jonny Karlsson

Jonny började hos SBG 2009. Innan dess hade han aldrig idrottat aktivt. I början tränade han både brottning och thaiboxning. Sedan tog thaiboxningen över helt. Har gått 5 matcher i thaiboxning.
På fritiden älskar han all typ av träning, från triathlon till kampsport. Även se på film är en stor hobby. Särskilt superhjälte-filmer och Fantasy.
Jonny är tränare i Thaiboxning Steg 2.

David Ljungberg

David tränade karate mellan 8 – 10 års ålder. Efter ett längre uppehåll kom han sedan tillbaka till kampsporten 2010. Nu tränar han främst thaiboxning, men har även tränat brottning och BJJ.
David har gått matcher i shootfighting och kickboxning.
I övrigt så är han en frekvent biobesökare och jobbar som ordningsvakt på stadens uteställen.
David är tränare i Thaiboxning Steg 2.

Cim Lennestedt

Cim började träna boxning 2007 i motionssyfte. Hon fortsatte sedan 2009 med Tsu shin gen fram till år 2011. Därefter blev det paus i tränandet pga graviditet och 2013 började hon med thaiboxning. Cim har gått 3 matcher med 3-0 i resultat.
På fritiden jobbat hon mycket i trädgården hemma och har även varit med och startat upp en trädgårdsförening. Hon gillar även att måla och baka/laga mat.
Cim är tränare i Thaiboxning/MMA Steg 1.

Andreas Tiborson

Andreas har tränat på klubben i ca 5 år. Innan det var det fotboll som gällde. Han fastnade för MMA:n där han tog SM Guld i Shootfighting 2015 och har ett record på 9-2.
Andreas har även blått bälte i BJJ.
När han inte tränar är det jobb, vänner, familj och fotboll som är fokuset.
Andreas är tränare för Steg 2 i MMA.

Karin Jernlås

Karin kom in i kampsporten genom Ju-jutsu Kai som barn. Hon tränade stilen i 12 år, tog brunt bälte och instruerade även. Karin har tränat Thaiboxning, MMA och BJJ hos SBG i 3år.
Övriga intressen hon har är kiropraktik, bakning, växter/odling, jakt och Tv-serier.
Karin är tränare i Thaiboxning/MMA Steg 1 samt Thaiboxning för kvinnor.

Mikko Tähtinen

Mikko började med Thai boxning 1997. Han kom i kontakt med MMA och boxning år 2000. Började med BJJ 2005 och tränade detta parallellt med Thaiboxning och boxning under ett par år.
Sedan blev fokuset MMA och BJJ. Mikko har lila bälte i BJJ och även ett Veteran-SM brons från 2012.
På fritiden gillar Mikko Sci-fi filmer, 3D design och vilostunder på soffan.
Mikko är tränare i MMA Steg 2 och 3 och har hand om klubbens tävlande i MMA.

Få ett gratis pass!

Testa ett av våra pass utan kostnad! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid.

Jag godkänner hantering av personuppgifter.